Arabic | Persian | English

EN

AR

پیکرتراشی (لیپوماتیک) | [مزایا و معایب+نکات مهم قبل از عمل]

پیکر تراشی (لیپوماتیک)، یک راه حل مناسب برای افرادی است که اضافه وزن آن‌ها از حد معمول خارج شده است و رعایت رژیم غذایی باعث کاهش وزن آن‌ها نمی‌شود. لیپوماتیک، یک روش کاهش سایز از طریق تخلیه چربی‌های موضعی است و برخلاف روش‌های دیگر، عوارض بسیار کمی دارد. البته بعد از انجام عمل و با رعایت برخی رژیم‌های غذایی، کاهش وزن نیز اتفاق می‌افتد.

چاقی بزرگ‌ترین مشکلی است که اغلب مردم جهان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. پیشرفت روزافزون تکنولوژی، علی‌رغم مزیت‌های بی‌شماری که داشته، در بعضی موارد آسیب شدیدی به بشر وارد کرده است. مانند کم تحرکی؛ عدم تحرک و مصرف غذاهای چرب و فست‌فودها باعث شده تا اضافه وزن گریبان آن‌ها را بگیرد.

گاهی اوقات اضافه وزن با تجمع چربی در نقاط خاص بدن اتفاق می‌افتد که به اصطلاح به آن «چربی­‌های ناخواسته» می­گویند. گاهی اوقات چربی‌های اضافه در تمام نقاط بدن فرد ظاهر می‌شوند که در این صورت فرد دچار چاقی مفرط شده است.

عمل لیپوماتیک (پیکرتراشی) چگونه انجام می‌شود؟

فرآیند این عمل به این صورت است که با دیامتر 2 تا 5 میلیمتری، در قسمت‌هایی از بدن که هدف عمل لیپوماتیک است، سوراخ‌هایی ایجاد می‌شود. دستگاه لیپوماتیک از طریق این سوراخ‌ها وارد بدن شده و چربی را با استفاده از اشعه ماوراء بنفش، تخلیه می‌کند.

همچنین برای بی‌حسی و بیهوشی، محلولی از طریق همین دستگاه به بدن وارد شده و نهایتا چربی و محلول بی‌حس‌کننده، توسط سوراخ‌ها از بدن خارج می‌شوند. این دستگاه، یک سیستم ایمنی فعال دارد که هنگام برخورد با بافت غیر چربی متوقف می‌شود از این رو خطر پارگی اعضای بدن و سوختگی پوست به پایین‌ترین حد خود می‌رسد.

ویژگی های دستگاه لیپوماتیک

  • بدون انتشار گرما
  • سیستم میکروسکوپی که اجازه می‌دهد چربی‌ها بدون افزایش فشار در دستگاه، تخلیه شوند.
  • سیستم جنبشی
  • دارای فرکانس مادون قرمز
  • استفاده از بی‌حسی موضعی
  • دارای مانیتوری که نشان‌دهنده شدت امواج و میزان اثر بی‌حس‌کننده است.
  • ذخیره مواد تزریق شده در چربی
  • سیستم ایمنی فعال (غیر فعال‌شدن خودکار دستگاه در حین مواجهه با بافت های دیگر بدن به جز چربی) یا مجهزبودن دستگاه لیپوماتیک، به سنسور که نسبت به چربی حساس بوده و در برخورد با بافت چربی حرکت کرده و در غیر اینصورت از حرکت باز می ایستد.

نکته: این حرکت به صورت چرخشی و سه بعدی بوده و باعث تفکیک چربی‌ها شده بدون اینکه به عروق آسیبی بزند.

نکته حائز اهمیت این است که برخلاف عمل لیپوساکشن که بسیار سنگین‌تر و عمیق‌تر بوده و درد زیادی را برای افراد ایجاد می‌کند، این دستگاه با کمترین میزان درد و عارضه و با بهره‌گیری از جدیدترین تکنولوژی، چربی نواحی مورد نظر را تخلیه می‌کند.

 دلیل ایمن‌بودن این روش، وجود سیستم ایمنی هوشمند در دستگاه است که به واسطه سنسوری که دارد، برخورد به بافت‌های بدن مثل ماهیچه و رگ‌های خونی را متوجه می‌شود و بلافاصله دستگاه خود به خود متوقف می‌شود. 

گفتیم این دستگاه بدون درد هم هست! علت این ادعا این است که دستگاه اثر بی‌حسی موضوعی و طبیعی را در بدن ایجاد می‌کند به همین دلیل دیگر نیازی به بی‌هوشی کامل که عوارض بسیار زیادی می‌تواند داشته باشد، نخواهید داشت.

نقاطی که عمل لیپوماتیک روی آن انجام می‌شود.

پیکرتراشی یا لیپوماتیک برای کدام قسمت های بدن انجام می‌شود؟

  • لیپوماتیک شکم و پهلو
  • لیپوماتیک پا
  • لیپوماتیک بازو
  • لیپوماتیک ران پا

پیکرتراشی شکم

می‌توان گفت که چاقی در قسمت شکم، از آزاردهنده‌ترین نوع چاقی‌ها است. داشتن شکم صاف و تخت آرزوی تمام بانوانی است که به زیبایی و تناسب اندام خود اهمیت می‌دهند. عمل پیکر تراشی شکم یکی از پرطرفدارترین جراحی‌های زیبایی است که افراد زیادی مایل به امتحان کردن آن هستند.

چربی‌های اضافه بدن در این قسمت به صورت لایه لایه انباشته شده و موجب کاهش زیبایی و از دست‌دادن تناسب اندام می‌شوند. برای داشتن شکم تخت، انجام ورزش مداوم و رژیم غذایی متعادل توصیه می‌شود، اما اگر این دو نکته کارساز نبود، پیکر تراشی شکم پاسخگو خواهد بود.

پیکرتراشی ران

تجمع چربی‌ها در قسمت جلو و داخل ران، جلوه‌ای نامناسب به اندام می‌دهد. اما پیکر تراشی در قسمت ران یا جراحی لیفت ران می‌تواند به خوبی این مشکل را حل کند.

پیکرتراشی بازو

عمل جراحی لیفت بازو با خارج‌کردن بافت چربی اضافی و به منظور جمع‌کردن و خوش‌فرم‌سازی بازوها انجام می‌شود. این عمل، برای افرادی که به دلیل افزایش سن و یا وزن بازوهای بزرگی دارند، بسیار مناسب است.

پیکرتراشی شکم و پهلو

پیکر تراشی یا جراحی شکم و پهلو که تحت عنوان ابدومینوپلاستی شناخته می‌شود، به حذف چربی‌های انباشته شده در قسمت پلوها و شکم اطلاق شده و یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین انواع پیکرتراشی به شمار می‌آید. ابدومینوپلاستی مناسب افرادی است که چاقی شکمی آن‌ها زیاد بوده و از شکم بزرگ و آویزان رنج می‌برند. تفاوت لیپوماتیک و ابدومینوپلاستی در حقیقت در این است که ابدومینوپلاستی کمک می‌کند تا پوست شل و افتاده ناحیه شکم و پهلو حذف شود.

پیکر تراشی شکم و پهلو نیاز به بیهوشی عمومی دارد و نتیجه کار، شما را شگفت‌زده خواهد کرد؛ چراکه علاوه بر تخلیه چربی‌ها، خبری از چین و چروک نخواهد بود و شکم شما یک پوست کشیده و صاف خواهد داشت.

انواع روش‌های پیکر تراشی چیست؟

لیپوماتیک، اولترازد و بادی‌ جت از جمله روش‌های پرکاربرد پیکر تراشی هستند. در ادامه به شرح کامل هریک از این مفاهیم خواهیم پرداخت:

  • اولترازد

در این نوع پیکر تراشی، از تکنولوژی اولتراسوند به منظور تخریب دیواره سلولی چربی‌های موضعی استفاده می‌شود. این روش سلول‌های چربی را کاملا از بین می‌برد. همچنین در این روش امکان لیفت پوست وجود دارد. پس از تخریب دیواره سلولی، چربی‌ها که اکنون به مایع تبدیل شده‌اند، از طریق سوراخ‌های ریزی که توسط پزشک ایجاد شده‌اند، از بدن خارج می‌شوند. البته در برخی مراکز از ساکشن به این منظور استفاده می‌کنند. درباره روش اولترازد به طور کامل در بلاگ مهزیار مطالعه کنید.

  • بادی جت یا واتر جت

بادی جت یا واتر جت از آب برای شکستن ساختار چربی‌ها استفاده می‌کند. در این روش مانند روش لیپوماتیک، میله‌ای فلزی از طریق سوراخی روی ناحیه مورد نظر وارد بدن می‌شود. نوک این میله حفره‌ای دارد که از آن آب با فشار زیادی خارج شده و به ساختار چربی‌ها اصابت می‌کند، آن‌ها را می‌شکند و خرد می‌کند.  مانند روش لیپوماتیک، از چربی‌های استخراج شده به روش بادی جت هم نمی‌توان برای تزریق در دیگر قسمت‌ها استفاده کرد.

پیکر تراشی موضعی

در اینکه تناسب اندام و زیبایی ظاهری برای همه مهم است شکی نیست. پیکرتراشی یا حذف چربی‌های موضعی شامل تکنیک‌های مختلفی است که رویای داشتن تناسب اندام را محقق می‌کند. به وسیله این روش می‌توان هر قسمتی از بدن که چربی در آن انباشته شده را لاغر کرده و به شکل ایده‌آل درآورد. در طی این عمل آسیبی به بافت‌ها، عروق و اعصاب بدن وارد نمی‌شود.

هدف از انجام پیکر تراشی کمک به کاهش سایز و رسیدن به تناسب اندام در مدت زمانی کوتاه است. برای کسانی که مدت طولانی است که با معضل چاقی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و ورزش و رژیم‌غذایی در رفع چاقی آن‌ها موثر نیست، پیکرتراشی راه‌حل مناسبی است. در اینجا به این نکته دقت داشته باشید که بعد از هر عمل جراحی انجام حرکات ورزشی باید مطابق با اصولی که پزشک شما آن را تایید می‌کند باشد. در مطلب ورزش بعد از ابدومینوپلاستی نکات ریزی در این زمینه خواهید خواند.

مزایای عمل لیپوماتیک چیست؟

عمل لیپوماتیک امروزه یکی از بهترین روش‌هاییی است که می‌تواند برای لاغری و زیبایی اندام وجود داشته باشد. این عمل حداقل‌ترین عوارض را دارد که البته در صورتی که نزد پزشک ماهر و مجرب و در یک مرکز معتبر و تخصصی این عمل را انجام دهید، جز عوارض رایج تمام جراحی‌ها دچار مشکل نخواهید شد. در این قسمت بخشی از مزایای عمل لیپوماتیک را به صورت خلاصه می‌بینید:

  • لایه های چربی باقی‌مانده زیر پوست، در مقایسه با روش های دیگر، یکنواختی بیشتری دارد و چربی زیر پوست به صورت گلوله گلوله باقی نمی‌ماند.
  • در روش جراحی لیپوماتیک، معمولا از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود و بیمار طی عمل هیچ دردی ندارد، در حالی که در سایر روش‌های پیکرتراشی، بیمار معمولاً احساس ناراحتی و درد می‌کند و معمولاً به داروهای آرام بخش و خواب آور روی می‌آورد.
  • میزان تورم و ترشحات بعد از عمل در این روش، بسیار کمتر است و خروج ترشحات از محل مکش در نهایت 36 ساعت طول خواهد کشید، در حالی که در روش‌های دیگر این مدت زمان بیشتر است.
  • خطر بروز التهاب در روش پیکرتراشی بسیار کم است.
  • احتمال آمبولی چربی در مقایسه با سایر روشهای زیبایی بسیار کم است و تاکنون گزارش نشده است.
  • لیپوماتیک نیازی به بستری‌شدن در بیمارستان ندارد.
  • میزان کوفتگی و درد بعد از عمل به مراتب کمتر از سایر روش‌ها است.
  • اگرچه لیپوماتیک بسیار بهتر از سایر روش‌ها است، اما در مواردی که پوست شل شده است، نیاز به جراحی ابدومینوپلاستی نیز وجود دارد.

معایب و عوارض عمل لیپوماتیک چیست؟

مانند تمام عمل‌های دیگر، پیکر تراشی هم عوارضی دارد که اجتناب‌ناپذیر هستند. اما این عوارض پیکرتراشی شدید نیستند که موجب نگرانی شما شوند. اکثر افرادی که تحت عمل پیکر تراشی قرار گرفته‌اند، در همان روز عمل مرخص شده و نیازی به بستری شدن نخواهند داشت.

در پیکرتراشی نیاز به استراحت مطلق نیست، بهتر است تحرک داشته باشید و راه روید و بعد از حدود 48 ساعت می‌تواند حمام کنید. نگران نباشید حدود یک هفته تا 10 روز بعد بهبود پیدا خواهید کرد.

جدول مزایا و معایب عمل لیپوماتیک

مزایا کوتاه‌بودن دوره بهبود

نتایج طبیعی

گلوله گلوله نشدن

عدم نیاز به بستری

کم‌بودن درد و کوفتگی کمتر نسبت به سایر روش‌ها

معایب احتمالی طولانی شدن دوره نقاهت

احتمال برگشت‌پذیری درصورت عدم رعایت رژیم مناسب

عفونت

حساسیت پوستی

به جاماندن جای زخم

اکنون به تفضیل هرکدام را بررسی می‌کنیم:

  • آسیب به عروق بدن در اثر شوک شدید لرزش

اساس کار دستگاه لیپوماتیک ارتعاش است که در آن ارتعاشات لازم برای تجزیه چربی انجام می‌شود. و این مساله باعث شده است که برخی افراد تصور کنند ضربات ناشی از لرزش سیستم لیپوماتیک، می‌تواند صدمات جدی به قسمت‌های بدن از جمله رگ‌های خونی وارد کند. 

این قسمت از دستگاه دارای سنسورهایی است که در صورت تماس با رگ های خونی، عضلات و سایر نقاط حساس بدن به طور خودکار متوقف می‌شوند. این ویژگی از آسیب‌دیدن بدن بیمار و فقط در آن جلوگیری می‌کند. در نتیجه خونریزی در حین جراحی لیپوماتیک زمانی اتفاق می‌افتد که بیمار توصیه‌های پزشک قبل از جراحی را نادیده بگیرد.

به عنوان مثال، مصرف برخی از داروها مانند آسپرین و وارفارین، دو هفته قبل از جراحی می تواند باعث خونریزی شدید در حین جراحی شود.

اگر بیمار به هر دلیلی به توصیه پزشک عمل نکند، پزشک داروهای دیگری مانند اپی نفرین را برای جلوگیری از خونریزی به بیمار می دهد.

  • خطر آمبولی در اثر ضربه به سیستم لیپوماتیک

 آمبولی هنگامی اتفاق می‌افتد که ماده‌ای (جامد، مایع یا گاز) از طریق رگ عبور کرده و وارد قسمت دیگری از بدن شود. آمبولی باعث انسداد شریان خون می‌شود. در واقع چربی‌ها توسط این دستگاه ذوب شده و سپس از بدن خارج می‌شوند. بنابراین، هیچ چربی به بدن وارد نمی‌شود، که باعث انسداد رگ‌های خونی شود.

به گفته برخی مخالفان جراحی لیپوماتیک، این روش باعث کبودی شدید بیمار می‌شود. در حالی که باید گفت که ضربات، فقط روی چربی اضافی بدن متمرکز است و به صورت موضعی عمل می‌کند. در حالی که سایر نقاط بدن تحت تأثیر ضربات کانولا قرار نمی‌گیرند. بنابراین می توان با اطمینان این عارضه را منتفی دانست.

  • زخم و طولانی بودن دوره درمان

لیپوماتیک، به عنوان جایگزینی برای جراحی لیپوساکشن معرفی شده است که دوره نقاهت کوتاه و بازگشت سریع به کار دارد. در این روش، جای زخم جراحی در مقایسه با روش لیپوساکشن بسیار ناچیز است، به طوری که پس از چند روز بهبود می‌یابد. بنابراین جای نگرانی در این مورد وجود ندارد. با حدود یک الی دو هفته، بیمار می تواند فعالیت‌های عادی روزمره خود را از سر بگیرد.

  • برگشت پذیری روش لیپوماتیک

روش لیپوماتیک سعی می‌کند تمام چربی‌های اضافی را به درخواست بیمار از بدن خارج کند. اما طبق توصیه‌های پزشک، بیمار باید یک رژیم غذایی سالم را بعد از جراحی دنبال کند و همچنین ورزش و فعالیت بدنی را نباید فراموش کرد تا برگشت شکم بعد از ابدومینوپلاستی اتفاق نیفتد. محلی که لیپوماتیک روی آن انجام شده است مجدد چربی نمی‌گیرید ولی نواحی دیگر در صورت رعایت‌نکردن رژیم چربی خواهد گرفت.

  • عفونت

برخی افراد تصور می‌کنند که عفونت ناشی از جراحی لیپوماتیک اجتناب ناپذیر و یکی از خطرات و عوارض جراحی لیپوماتیک است. ولی در واقع اگر زخم ناشی از عمل جراحی لیپوماتیک کوچک باشد مراقبت از آن دشوار نیست.

از طرف دیگر، اگر پزشک در حین عمل کلیه تجهیزات را ضد عفونی کند، خطر عفونت از بین می‌رود.

قبل از پیکرتراشی (لیپوماتیک) چه نکاتی باید رعایت شود؟

آمادگی لازم قبل از اقدام به عمل جراحی از اساسی‌ترین مراحل فرآیند جراحی به شمار می‌رود. درست مانند زمانی که شما قصد انجام تمرین سنگین ورزشی دارید! باید بدنتان را گرم و آماده کنید. در جراحی هم به همین صورت باید یکسری اقدامات اولیه انجام شود تا پروسه عمل شما با موفقیت شروع شود و ادامه پیدا کند.

مراقبت‌های بعد از پیکرتراشی به چه صورت است؟

  • با مشورت پزشک از گن مخصوص استفاده شود. علت استفاده از این گن‌ها جلوگیری از ادم و سفت نگه‌داشتن پوست است و به شکل‌گیری بهتر اندام بعد از انجام عمل لیپوماتیک کمک م‌کند.
  • پیاده‌روی و انجام ورزش‌های مناسب بعد از عمل جراحی با صلاحدید پزشک بسیار توصیه شده است. بهتر است بعد از فاصله زمانی مناسب که پزشک آن را تشخیص می‌دهد، به صورت روزانه چند دقیقه پیاده روی انجام شود.
  • به میزان فراوان آب بنوشید. استفاده از نوشیدنی‌های مفید و مصرف روزانه و زیاد آب، به بهبود زودتر زخم‌ها کمک می‌کند.
  • مصرف منظم داروهای تجویزشده توسط پزشک
  • به صورت ایستاده حمام کنید.

هزینه پیکرتراشی چقدر است؟

هزینه پیکرتراشی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برای برآورد هزینه، نخست باید توسط پزشک متخصص معاینه شوید تا در ناحیه‌ مورد نظر برای انجام عمل، بررسی‌های لازم را به عمل آورد و تصمیم خود را در مورد روش عمل اتخاذ کند. با توجه به میزان چاقی و روش عمل، این هزینه‌ها متفاوت خواهند بود. هزینه پیکر تراشی با عمل جراحی، در مقایسه با پیکرتراشی بدون جراحی بالاتر خواهد بود.

سوالات متداول

  1. چگونه متوجه شویم که کیس مناسبی برای جراحی لیپوماتیک هستیم یا نه؟
    اولین نکته‌‌ای که باید در نظر بگیرید، رعایت نسبت مناسب وزن به قد شما (BMI) است. عدد این نسبت باید حداکثر بین 31-32 باشد. بعد از این مورد، پزشک متخصص باید با بررسی وضعیت بدنی شما در این مورد به شما تایید بدهد. بهترین سن برای انجام عمل لیپوماتیک بین 20 تا 50 سالگی است (البته فقط و فقط در صورت تایید پزشک متخصص)
  2. از کدام نواحی می‌توان تخلیه چربی انجام داد؟
    شکم، پهلو، بازوها، ران، ناحیه زیر خط سوتین، ساق و…
  3. آیا فرقی بین پزشک و اپراتور برای انجام عمل وجود دارد؟
    به شدت این موضوع مهم است و عمل لیپوماتیک باید حتما در زیر نظر پزشک دارای کد نظام پزشکی و در مراکز جراحی یا بیمارستان انجام شود. مراکزی که به صورت غیر تخصصی توسط اپراتور و یا به صورت بی‌حسی موضعی این عمل رو انجام می‌دهند، عوارض سختی را به شما تحمیل می‌کنند. پس با تحقیق قدم بردارید.
  4. آیا باید حتما باید بعد از عمل لیپوماتیک گن استفاده شود؟
    بله. علت این امر هم این است که بعد از تخلیه چربی از بافت، بین پوست روی بافت و بافت، به میزانی خالی شده، بنابراین باید گن پوشیده شود تا پوست به بافت بچسبد. بنابراین بهتر است حدود 1 تا 1 ماه و نیم هر روز گن استفاده شود و هر ده روز یکبار تنگ شود. در این مورد حتما طبق دستورالعمل پزشک پیش بروید.
  5. آیا عمل سزارین و لیپوماتیک همزمان امکان‌پذیر است؟
    خیر، حتما باید حداقل 6 ماه از سزارین گذشته باشد تا ورم و التهابات بخوابد.
0/5 (0 نظر)

نظرات ارزشمند شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط مجله مهزیار