Arabic | Persian | English

EN

AR

راهنمای جامع عمل “پروتز سینه” (مزایا و معایب + انواع پروتز)

بسیاری از بانوان پس از لاغری، بارداری و شیردهی فرم سینه خود را از دست می‌دهند. در برخی افراد دیگر به دلیل بالارفتن سن، به خصوص در دوران میانسالی، سینه دچار افتادگی می‌شود. از آنجایی که سینه نقش اساسی در زیبایی بدن بانوان دارد، عمل پروتز سینه، روشی برای بازگرداندن شکل اندام به سایز و فرم ایده‌ال محسوب می‌شود.

پروتز دائمی سینه در مواردی چون بروز بیماری سرطان سینه که نیاز به برداشتن بافت آن از طریق جراحی است هم، کاربرد دارد. همچنین در بعضی موارد به منظور افزایش سایز سینه افرادی که از اندازه سینه خود یا شکل آن ناراضی هستند، استفاده می‌شود.

برخی تصور می‌کنند این عمل موجب از میان رفتن توان شیردهی یا حتی بارداری در زنان می‌شود و حتی در مواردی عنوان می‌شود که این عمل باعث بروز بیماری شایع سرطان سینه خواهد شد. این در حالی است که در عمل ایمپلنت سینه، پزشک معمولا پروتز را از طریق برش‌های کوچکی در هاله نوک پستان، زیر بغل، چین زیر سینه‌ها و ناف وارد بدن فرد می‌کند و طی این فرآیند آسیب مستقیمی به بافت اصلی سینه و غدد شیردهی وارد نمی‌شود.

هرچند در مواقعی که از هاله نوک پستان برای این جراحی استفاده می‌شود، ممکن است به علت قطع چند مجرای شیری، فرآیند تولید شیر و یا نحوه شیردهی دچار اختلال شود. اما با کسب آگاهی لازم از چند و چون شیردهی بعد از  عمل پروتز سینه و مشورت با پزشک، جای نگرانی نخواهد بود.

پروتز سینه چیست؟

با قراردادن پروتز در بافت سینه و ایجاد فرم دلخواه و لیفت آن، علاوه بر ایجاد ظاهر زیبا و جذاب، به بالابردن اعتماد به نفس و روحیه زنانگی هم کمک زیادی می‌کند. پروتزها انواع مختلفی دارند و بر اساس کاربرد و ویژگی‌های بدنی شما انتخاب می‌شوند. انتخاب نوع مناسب ایمپلنت باعث می‌شود که اندام شما زیباتر به نظر برسد و برخی از مشکلات فیزیولوژیک بدنتان حل شود.

سایز مناسب پروتز سینه

جراحی پروتز سینه چگونه انجام می‌شود؟

بعد از انجام معاینات، آزمایش‌ها و تصویربرداری‌ها، شما برای انجام جراحی آماده می‌شوید. برای داشتن جراحی سینه بدون درد، بهتر است نکات و مراقبت‌های مربوط به قبل از جراحی که توسط پزشک بیان شده‌اند را رعایت کنید.

معمولا برای انجام این جراحی، به صورت کامل بیهوش می‌شوید و سپس متناسب با نوع و سایز پروتز، برش‌هایی روی سینه و در زیر بغل شما ایجاد می‌شود. سپس پروتزها با تکنیک‌های مختلفی ( پروتز سینه زیر عضله و پروتز سینه روی عضله) داخل سینه قرار داده می‌شوند.

انواع برش‌ها در عمل پروتز سینه

  • یکی‌ از متداول‌ترین برش‌ها برای عمل جراحی پروتز سینه، ایجاد برشی 4 الی 5 سانتی‌متری در زیر سینه است. در این روش، محل برش مشخص نبوده و به مرور نیز جای آن محو خواهد شد. علاوه‌ بر این، جراح به موقعیت صحیح قرارگیری پروتز دسترسی راحت‌تری داشته و در نتیجه، پروتز به درستی در جای خود قرار می‌گیرد.
  • از دیگر روش‌ها برای ایجاد برش جهت انجام عمل پروتز سینه، برش در پوست تیره روی سینه است. این برش معمولاً در قیمت پایینی هلال تیره رنگ روی سینه انجام شده و در نتیجه کوچک خواهد بود. اما در نظر داشته باشید که بر خلاف روش ایجاد برش زیر سینه، در این روش، جای برش مخفی نخواهد بود.
  • روش سوم برای انجام عمل پروتز سینه، ایجاد برش در زیر بغل است. اما در نظر داشته باشید با وجود اینکه جای برش در زیر بغل پنهان خواهد شد اما امکان دارد زخم‌ها به خوبی بهبود پیدا نکنند. به عبارت ساده‌تر، سرعت بهبود زخم‌ در این ناحیه کندتر از زیر سینه و روی آن است. اما در نهایت می‌توانید مطمئن باشید که جای زخمی روی سینه خود ندارید.

انتخاب پروتز هم بر اساس پهنای سینه،‌ ارزیابی پوشش نسج نرم سینه و بافت سینه‌‌ها انجام می‌گیرد. در برخی موارد ممکن است که افراد به دلیل بیماری مجبور به عمل پروتز سینه شوند و از اینکه بدنشان از حالت طبیعی خود خارج شده حس خوبی نداشته باشند،‌ اما پس از گذشت مدتی و با انجام عمل احساس آن‌‌ها به این تغییر بهتر می‌شود.

 

اگر بخواهیم درباره دسته‌بندی انواع پروتز سینه صحبت کنیم، 3 دسته‌بندی مطرح می‌شود که در تصویر زیر قابل مشاهده است:

اصلی ترین انواع مدل پروتز سینه برای افراد مختلف

انواع پروتز سینه از لحاظ میزان برجستگی

  • Low profile (پروتز با برجستگی کم)
  • High Profile (پروتز با برجستگی زیاد)
  • Ultra high profile (پروتز سینه با برجستگی خیلی زیاد)

انواع پروتز سینه از لحاظ شکل ظاهری

  • پروتز سینه گرد  (round)
  • پروتز سینه اشکی (آناتومیکال یا قطره‌اشکی)

برای افرادی که می‌خواهند سینه‌‌های گرد و برجسته داشته باشند،‌ پروتز گرد انتخاب بسیار مناسبی است. همچنین این نوع از پروتز دارای بافت نرم و خوش فرمی هم هست به همین جهت پرطرفدارترین انواع پروتز سینه به شمارمی‌رود.

از مزایای پروتز سینه گرد (round) :

  • امکان جراحی اصلاحی یا revision
  • چرخش تکرارشونده‌ی پروتز.

پروتز سینه اشکی (آناتومیکال یا قطره‌اشکی):

نوع دیگری از پروتزها هم وجود دارد،‌ که به نام پروتز قطره اشکی که برای آن دسته از افرادی که تمایل دارند سینه‌‌هایشان حالت طبیعی داشته باشد مناسب است. از پروتز‌‌های قطره اشکی برای کسانی که بافت پستان ندارند یا بسیار کم دارند و همچنین خانم‌‌هایی که دچار عدم تقارن سینه‌‌ها و یا نقص ظاهری هستند از این نوع پروتز در جهت طبیعی سازی ظاهر سینه‌‌های آن‌‌ها استفاده می‌شود.

انواع پروتز سینه از لحاظ ماده درونی یا جنس آن‌ها

  • پروتز آب و نمک (سالینی)
  • پروتز سیلیکونی

پروتز آب و نمک (سالینی)

اصلی‌ترین ماده تشکیل دهنده این پروتز‌ها، محلول آب و نمک استریل شده است که موادی طبیعی به شمار می‌روند و به همین دلیل کمترین میزان عوارض جانبی را برای بدن ایجاد می‌کنند. جراحی سینه سالینی؛ نیاز به برش‌های کمتری در بدن دارد و بعد از جراحی هم اگر مواد داخل پروتز نشتی داشته باشند؛ مشکل خاصی برای بدن به وجود نخواهد آمد.

اما هنگام لمس سینه‌ها، غیرطبیعی بودن این پروتزها بیشتر احساس می‌شود و احتمال نشتی آنها هم بالاتر است.

پروتز سیلیکونی

این پروتزها، بهترین و باکیفیت‌ترین نوع هستند. پروتز سیلیکونی هنگام لمس، حالتی طبیعی دارد و احتمال چین خوردگی آن هم کمتر است. اما هم هزینه بالاتری دارد و هم هنگام جراحی پروتز، نیاز است که برش‌های بیشتری روی سینه ایجاد شود.

نکته مهم: انتخاب نوع و سایز پروتز سینه با توجه به صلاح‌دید جراحو همچنین مشورت با بیمار، آناتومی سینه، قد و وزن، پهنای کتف و قطر سینه مشخص می‌شود.

عکس از پروتز سینه زیر عضله

 عمل پروتز سینه برای چه کسانی مناسب است؟

  • کسانی که به دلیل بیماری‌‌هایی نظیر سرطان تمام یا بخشی از سینه خود را از دست داده اند.
  • افرادی که به طور مادرزادی سینه‌‌های نامتقارن دارند.
  • خانم‌‌هایی به دلیل نقض مادرزادی تنها یک سینه دارند.
  • زنانی که بنابر دلایل هورمونی یا ژنتیکی یا سوء تغذیه سینه‌‌های کوچکی دارند.
  • و آن دسته از خانم‌‌هایی که به دلیل بارداری و شیردهی و همچنین بالا رفتن سن،‌ بافت سینه‌‌هایشان را از دست داده و دچار افتادگی سینه شده‌اند.

 عوامل موثر در انتخاب سایز پروتز مناسب برای هر فرد

برای انتخاب سایز مناسب پروتز ، باید با پزشک متخصص مشورت کنید و فاکتورهای مختلفی از جمله سبک زندگی، فیزیولوژی بدن و… مورد بررسی قرار بگیرد. فاکتورهای دخیل در تصمیم گیری برای اندازه پروتز مناسب سینه، عبارتند از:

  • خواسته بیمار
  • آناتومی بدن بیمار
  • قابلیت کشسانی پوست اطراف سینه

خواسته بیمار

اینکه قصد استفاده از این عمل  بعد از جراحی ماستکتومی را دارید یا تنها برای زیبایی ظاهری به این جراحی روی آورده‌اید؛ در انتخاب سایز پروتز  موثر است.

آناتومی بدن بیمار

سایز سایر قسمت‌های بدن، سبک زندگی و توان ماهیچه‌ها و ستون فقرات فرد؛ در انتخاب سایز ایمپلنت  مناسب اهمیت زیادی دارد؛ چرا که عضلات و مهره‌های کمر باید توانایی نگهداری سینه را بدون تحمل فشار اضافی داشته باشند. همچنین میزان فعالیت روزانه هم می‌تواند در تعیین ابعاد مناسب پروتز، موثر باشد.

قابلیت کشسانی پوست اطراف سینه

پزشک معالج در معاینات اولیه، سایز ابتدایی پستان‌ها، قابلیت کشسانی پوست آن ناحیه، مقاومت عضلانی و وضعیت ستون فقرات فرد را بررسی کرده و سپس با توجه به خواسته فرد، سایز ایمپلنت مناسب را انتخاب می‌کند.

مزایای جراحی پروتز سینه

  1. افزایش حجم سینه‌ها و فرم دهی به آن‌ها
  2. ایجاد تعادل اندامی و از بین‌رفتن مشکلات فیزیکی
  3. درمان سینه شل‌شده به دلیل افزایش سن، شیردهی، چاقی و لاغری
  4. بهبود وضعیت ظاهری و برگشت اعتماد به نفس افراد بعد از انجام عمل برداشتن سینه  به دلیل سرطان

معایب جراحی پروتز سینه

  1. باقی ماندن جای زخم و برش
  2. احساس درد
  3. احساس سوزش
  4. بالا رفتن حساسیت سینه و نوک سینه
  5. احساس سردی در سینه‌ها
  6. عفونت در بافت سینه

اقدامات قبل از جراحی پروتز سینه

اگرچه جراحی ایمپلنت عوارضی با خود دارد؛ اما با رعایت‌کردن و انجام برخی از اقدامات می‌توانید این عوارض و مشکلات را تا حد زیادی کاهش دهید. در ادامه به مهم‌ترین نکاتی که باید برای کاهش مشکلات بعد از جراحی رعایت کنید؛ پرداخته شده است:

  • اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید با پزشک خود درباره قطع یا ادامه آن مشورت کنید.
  • سعی کنید با مشورت پزشک، ۱۰ روز قبل از انجام عمل مصرف داروی آسپرین یا داروهای گیاهی را متوقف کنید تا میزان خون مردگی و کبودی‌های بعد از جراحی کاهش پیدا کند.
  • دو هفته قبل از عمل سیگار نکشید.
  • آزمایش‌ها و تصویربرداری‌های مورد نیاز را تحت نظر پزشک متخصص انجام دهید.

مراقبت‌های بعد از جراحی پروتز سینه

  1. تا 72 ساعت بعد از عمل از کارهای سنگین فیریکی خودداری کنید. (رانندگی، راه رفتن زیاد و …)
  2. از بلندکردن اجسام سنگین و ورزش تا چند روز اول خودداری کنید و زمان مناسب را با پزشک هماهنگ شوید.
  3. مصرف به موقع داروها و رعایت دستورالعمل دکتر برای استراحت
  4. انجام معاینات روتین و دوره‌ای (معمولا هر سال)
  5. تا چند ماه از خوابیدن روی شکم و پهلو خودداری کنید.
  6. 2 تا 3 ماه از سوتین طبی استفاده کنید.

لیست عوارض پروتز سینه در مقایسه با مزایای آن

عوارض احتمالی

قرمزی پوست اطراف

تورم غیر طبیعی

سوزش سینه

خونریزی

عفونت

ترکیدن پروتز سینه

مزایا

فرمدهی به سینه

افزایش اعتماد به نفس

بزرگ‌کردن سایز سینه‌های کوچک

درمان سینه شل و افتاده

ایجاد تعادل در ابعاد و اندام

 

قیمت عمل پروتز سینه به چه عواملی بستگی دارد؟

هزینه پروتز سینه به دلیل قرارگیری در دسته عمل‌های زیبایی؛ به مواردی مانند نوع ایمپلنت مورد استفاده و تخصص پزشک بستگی دارد و در نتیجه بازه قیمتی مشخصی ندارد. برای اطلاع از هزینه و قیمت عمل باید با پزشک متخصص مشورت کنید.
به غیر از پروتز به کار رفته در بدن بیمار و دستمزد پزشک و کادر درمانی، اقداماتی مانند تصویربرداری‌های متعدد هم هزینه‌بر هستند. نوع برند انتخابی برای پروتز سینه نیز عامل مهمی است که در تعیین قیمت این جراحی، تاثیر مهمی دارد.

سایر عمل‌های جراحی زیبایی مانند بازسازی سینه یا ماستوپکسی نیز به گونه‌ای هستند که هزینه دقیق آن را نمی‌توانید تخمین بزنید و حتما باید مستقیما با پزشک معالج خود مشورت کنید. تقریبا بدون مشورت با پزشک و دادن یک شرح حال از خودتان، نمی‌توانید تخمین درستی از هزینه تمام‌شده یک عمل پروتز سینه بدست بیاورید. ولی می‌توانید قیمت انواع برند پروتز سینه را بررسی کنید و یک تخمین نسبی از هزینه بدست آورید.

  • نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که بیمه معمولا این هزینه‌ها را تقبل نمی‌کند و شخصا باید آنها را بپردازید.

مدل های مختلف پروتز سینه

عوارض جراحی پروتز سینه

در گذشته مشکلاتی از قبیل پاره‌شدن کیسه پروتز پس از گذاشتن آن در سینه‌ها ایجاد می‌شد. همچنین ممکن بود بافت‌های درون سینه دچار درد شوند و پس از مدتی سینه فرم خود را از دست می‌داد.
اما امروزه شیوه‌های نوین جراحی سینه، عوارض پروتز سینه را به حداقل رسانده است. البته یک عمل هرچقدر هم که از نظر پزشکی و علمی بی‌خطر محسوب شود، بازهم عوارض خاصِ خود را خواهد داشت. مانند:

    • خونریزی و تجمع خون در سینه‌ها
    • بروز عفونت
    • ایجاد فرم نامتقارن در سینه‌ها
    • نشتی یا پارگی پروتز
    • درد دائمی
    • چین خوردگی پوست پوشاننده سطح پروتز
    • بروز عوارض قلبی و ریوی ناشی از لخته شدن خون
    • کوچک‌شدن سینه بعد از جراحی

البته به غیر از مواردی مانند خون مردگی یا احساس درد موقت، بقیه عوارض خطرناک جراحی پروتز سینه ( Risk of breast surgery ) تنها در صورتی رخ می‌دهند که پزشک تخصص و تجربه کافی را در این زمینه نداشته باشد. بنابراین انتخاب پزشک و کادر درمانی حرفه‌ای، کمک می‌کند که نیازی به جراحی مجدد برای حل این عوارض و مشکلات نداشته باشید.

آیا پروتز سینه دائمی است؟

ایمپلنت سینه یک عمل دائمی نیست. در بسیاری موارد بعد از گذشت چندین سال، پروتز داخل سینه دچار فرسودگی و پارگی می‌شود و باعث ایجاد احساس درد و خطرات دیگری در بدن خواهد شد. البته دقیقا مشخص نیست که پروتزها بعد از چه بازه زمانی دچار پارگی می‌شوند و نیاز به تعویض پروتز سینه دارند. ممکن است برخی از مدل‌ها پس از چند ماه دچار مشکل شوند و برخی دیگر تا ۱۵ سال هم بتوانند بدون هیچ مشکلی به کار خود ادامه دهند.

خانم‌های ورزشکار به خصوص مربی‌های ایروبیک، دوندگان ماراتن، سوارکاران و … نسبت به کسانی که تمرینات و تحرک کمتری دارند، بیشتر دچار فرسودگی و پاره‌شدن پروتز سینه می‌شوند.

سن مناسب برای پروتز

بهترین سن برای عمل ایمپلنت سینه بالای ۱۸ سال است تا نتیجه دلخواه کسب شود. اگر ترجیح شما جراحی طبیعی سینه است؛ حتما در معاینات اولیه این نکته را به پزشک معالج توضیح دهید تا از نوع مناسب برای شما استفاده کند.

بر اساس اعلامیه FDA (سازمان غذا و دارو آمریکا)، رشد سینه در زنان معمولا تا 18 الی 20 سالگی ادامه دارد. درصورتی که بیماری زمینه‌‍ای و مشکل خاصی نداشته باشید، می‌توانید در هر سن و سالی لذت داشتن سینه‌های خوش فرم و زیبا را تجربه کنید.

سوالات متداول

  1. علت سوزش سینه بعد از پروتز سینه چیست؟
    یکی از دلایل این اتفاق، عفونت در بافت اطراف سینه است. اما به غیر از این مورد، انقباض کپسولی، پارگی پروتز و نشت سیلیکونی هم از دیگر عوامل ایجاد احساس درد و سوزش هستند.
  2. پارگی پروتز سینه چگونه رخ می‌دهد؟
    بسیاری از پروتزها بعد از مدتی پاره می‌شوند و به همین علت شما احساس درد و سوزش درسینه خواهید داشت.
  3. آیا بعد از جراحی سینه، شیردهی امکان‌پذیر است؟
    با تمام آنچه که در مورد اثرات پروتز سینه بر شیردهی گفته شد، بازهم شیردهی بعد از پروتز سینه، با رعایت مواردی امکان پذیر است. از پزشک متخصص کمک بگیرید و دستورالعمل‌ها را با دقت رعایت کنید.
  4. آیا می‌شود بعد از پروتز سینه برنزه کرد؟
    به صورت کلی گرفتن حمام آفتاب یا استفاده از سولاریوم به خودی خود تاثیر منفی روی پروتز سینه ندارد اما بهتر است تا 1 سال از تابیدن نور خورشید به جای بخیه عمل خودداری کنید. علت آن هم این است که این امکان وجود دارد تیرگی به وجود بیاید و یا جای زخم شما تیره‌تر از سایر نقاط شود.
    همچنین چون پروتز نسبت به سایر قسمت‌های بدن دیرتر حرارت خود را از دست می‌دهد، ممکن است بعد از سولاریوم احساس کنید پروتز نرم شده است.
  5. مدت زمان عمل پروتز سینه چقدر است؟
    مدت زمان عمل پروتز سینه به صورت معمول یک ساعت بوده و برای انجام آن نیز باید بیمار بیهوش شود. در برخی موارد اما با تشخیص جراح، به جای بیهوشی کامل، بی‌حسی موضعی نیز انجام می‌شود. بانوانی که عمل زیبایی پروتز سینه انجام می‌دهند در همان روز عمل مرخص شده و در نتیجه نیازی به بستری آن‌ها نخواهد بود.
0/5 (0 نظر)

نظرات ارزشمند شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط مجله مهزیار