فهرست مطالب
بر اساس آمارهای بدست آمده، پروتز سینه یکی از پرطرفدارترین عملهای جراحی زیبایی به شمارمیرود. پروتز سینه یا ایمپلت سینه، در جهت بزرگتر و حجیمتر شدن حجم سینه بعد از شیردهی و حاملگی و در مواقع کاهش وزن و یا عواملی نظیر سرطان توسط خانمها انجام میشود. اما این عمل پرطرفدار انواع مختلفی دارد در ادامه با ما همراه باشید تا درباره انواع پروتز سینه و همچنین مزایا و معایب آنها بیشتر بدانیم.
پروتز سینه چیست؟
به طور کلی در جواب سوال پروتز سینه چیست باید گفت که عمل جراحی پروتز سینه در یک پروسه یک الی دو ساعته تحت بیهوشی عمومی انجام میشود و در طی آن پزشک اقدام به وارد کردن پروتز در برشها در سه محل متفاوت یعنی زیربغلها، هالههای دور سینه، دور ناف یا چین زیر سینه ایجاد مینماید؛ سپس از بالا یا پایین عضله قفسه سینه پروتزها را وارد بدن فرد میکند و از جابه جا شدن آن زیر پوست جلوگیری میکند تا زمانی که پروتز را در محل قرار گرفته شده بخیه بزند و با تزریق چربی به سینه متفاوت است.
انواع مدل پروتز سینه
انتخاب پروتز هم بر اساس پهنای سینه، ارزیابی پوشش نسج نرم سینه و بافت سینهها انجام میگیرد. در برخی موارد ممکن است که افراد به دلیل بیماری مجبور به عمل پروتز سینه شوند و از اینکه بدنشان از حالت طبیعی خود خارج شده حس خوبی نداشته باشند، اما پس از گذشت مدتی و با انجام عمل احساس آنها به این تغییر بهترمیشود.
براساس میزان برجستگی، پروتزهای سینه سه نوع هستند:
- Low profile یا پروتز با برجستگی کم؛
- High Profile یا پروتز با برجستگی زیاد؛
- Ultra high profile یا پروتز سینه با برجستگی خیلی زیاد.
انواع پروتز سینه از لحاظ شکل ظاهری
اگر از لحاظ ظاهری بخواهیم پروتزهای سینه را دسته بندی کنیم، به دو نوع کلی تقسیم میشوند.
پروتز سینه گرد (round)
برای افرادی که میخواهند سینههای گرد و برجسته داشته باشند، پروتز گرد انتخاب بسیار مناسبی است. همچنین این نوع از پروتز دارای بافت نرم و خوش فرمی هم هست به همین جهت پرطرفدارترین انواع پروتز سینه به شمارمیرود.
از مزایای پروتز سینه گرد (round) :
- امکان جراحی اصلاحی یا revision
- چرخش تکرارشوندهی پروتز.
پروتز سینه اشکی (آناتومیکال یا قطرهاشکی)
نوع دیگری از پروتزها هم وجود دارد، که به نام پروتز قطره اشکی که برای آن دسته از افرادی که تمایل دارند سینههایشان حالت طبیعی داشته باشد مناسب است. از پروتزهای قطره اشکی برای کسانی که بافت پستان ندارند یا بسیار کم دارند و همچنین خانمهایی که دچار عدم تقارن سینهها و یا نقص ظاهری هستند از این نوع پروتز در جهت طبیعی سازی ظاهر سینههای آنها استفاده میشود.
انواع پروتز سینه از لحاظ جنس و مواد تشکیلدهنده
اما پروتزهای از لحاظ جنس و مواد تشکیل دهنده هم دسته میشوند که در ادامه به انواع آنها هم میپردازیم. پروتزهای سینه عموما از سه جنس آب نمکی، پروتز سینه ثابت و پروتز سیلیکونی تولید میشوند. در کلینیک زیبایی مهزیار تنها از پروتز سیلیکونی استفاده میشود.
پروتز سینه برای چه کسانی مناسب است؟
- کسانی که به دلیل بیماریهایی نظیر سرطان تمام یا بخشی از سینه خود را از دست داده اند.
- افرادی که به طور مادرزادی سینههای نامتقارن دارند.
- خانمهایی به دلیل نقض مادرزادی تنها یک سینه دارند.
- زنانی که بنابر دلایل هورمونی یا ژنتیکی یا سوتغذیه سینههای کوچکی دارند.
- و آن دسته از خانمهایی که به دلیل بارداری و شیردهی و همچنین بالا رفتن سن، بافت سینههایشان را از دست داده و دچار افتادگی سینه شده اند.
هزینه عمل پروتز سینه
لازم است بدانید که عمل جراحی پروتز سینه در دسته عملهای جراحی زیبایی قرارمیگیرد و به همین دلیل در پوشش بیمه درمانی قرار نمی گیرد. از سوی دیگر هزینه عمل با توجه به تجربه و شهرت پزشک و نوع پروتزی که انتخاب میشود نیز متغییر است.
عوارض پروتز سینه
عمل جراحی سینه با اینکه عملی ایمن و با تهاجم بسیار کم در بین عملهای زیبایی قرار دارد،اما نمی توان از عوارض آن هم غافل شد. از همین رو در ادامه به برخی از عوارض احتمالی پروتز سینه عبارتند از:
- خونریزی و تجمع خون (هماتوم).
- جدا شدن زخم.
- نامتقارن بودن سینهها.
- قرار دادن نادرست و غیراصولی پروتز در سینهها.
- عفونت در محل برش ها و یا عفونت داخلی.
- تاخیر در بهبودی محل برش جراحی.
- تغییر در حس سینه و نوک سینه که ممکن است موقت یا دائم باشد.
- بروز یک کپسول ضخیم در اطراف پروتزها.
- نشت یا پارگی جدار پروتز.
- چینخوردگی پوست روی پروتز.
- عوارض بیهوشی عمومی.
- تجمع مایع اطراف پروتز.
- درد طولانی مدت و بدون توقف.
- حرکات پروتزها در بدن.
- نارضایتی فرد از نظر زیبایی و نتیجهی عمل.
- و نهایتا در صورت بروز لخته خود در سینه ها نیاز به عمل مجدد خواهد بود.
در این مطلب سعی کردیم به طور کامل در خصوص انواع پروتز سینه و همچنین مزایا و معایب آن به طور کامل صحبت کنیم، آنچه حائز اهمیت است در عملهای جراحی انتخاب پزشک متبحر و باتجربه است. از همین رو پیشنهاد میکنیم حتما در انتخاب پزشک خود نهایت دقت و توجه را داشته باشید.
بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!