فهرست مطالب
- ۱ عمل پروتز سینه چیست؟
- ۲ انواع مدل پروتز سینه از نظر ماده درونی
- ۳ مراقبتهای پس از عمل پروتز سینه
- ۴ آیا شیردهی بعد از عمل پروتز سینه امکانپذیر است؟
- ۵ اثرات پروتز سینه بر شیردهی
- ۶ چگونه پس از عمل پروتز سینه شیردهی موفق داشته باشیم؟
- ۷ جلوگیری از مشکلات شیردهی پس از پروتز سینه
- ۸ آیا پروتز سینه با بارداری تداخل دارد؟
جراحی پروتز سینه جز آن دسته از عملهایی است که با اهداف زیبایی و درمانی انجام میشود. خانمهایی که دارای سینههای کوچک هستند، پس از انجام عمل پروتز سینه، رضایت بسیار بالایی دارند. پروتز سینه برای افرادی که در اثر ابتلا به سرطان بافت سینه را از دست دادهاند نوید بخش رهایی از افسردگی بود. اما اکثر کسانی که قصد انجام این عمل را دارند، سوالاتی برایشان پیش میید که رایج ترین آنها این است: آیا بارداری و شیردهی بعد از پروتز سینه امکان پذیر است؟ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ سوالاتتان را دریافت کنید. اما در ابتدا لازم است تا بیشتر در مود این عمل صحبت کنیم.
عمل پروتز سینه چیست؟
داشتن سینههایی با اندازه متناسب با دیگر اعضای بدن، در استایل و فرم بدن خانمها بسیار موثر است. متقاضیان عمل پروتز سینه افرادی هستند که بافت یک یا هر دو سینه را از دست دادهاند یا به طور ژنتیکی دارای سینههای کوچکی هستند. پروتز سینه عملی است که در آن، پزشک با ایجاد برش کوچکی، یک بافت سیلیکونی مشابه سینه را در بدن فرد قرار میدهد. پروتز انواع مختلفی دارد و پزشک متخصص بر اساس ویژگیهای جسمی فرد مناسبترین مدل را از بین انواع مدل پروتز سینه پیشنهاد میدهد. عملهای موفق بسیاری با هدف پروتز سینه در ایران انجام میشود. امروزه این عمل به اندازهای رایج و پرطرفدار است که در کلینیکهای بسیاری چون کلینیک مهزیار توسط پزشک متخصص جراح پلاستیک انجام میشود.
انواع مدل پروتز سینه از نظر ماده درونی
پروتزهای سینه در دو نوع پروتزهای سالینی (آب نمکی) و پروتزهای سیلیکونی وجود دارند.
پروتزهای سالینی (آب نمکی)
این نوع از پروتزها، پروتزهایی گرد هستند که با آب نمک استریل یا سالین پر شدهاند. در این نوع از پروتزها در صورت پاره شدن، سینه صاف شده و مایع درون آن توسط بدن چذب میشود و جذب آن مشکلی برای فرد ایجاد نمیکند. عمل پروتز سینه با پروتز سالینی، نیاز به برش کمتری دارد، نسبت به سلیکونی ارزانتر است و از مهمترین مزیتهای آن قابلیت تنظیم حجم پروتز پس از کارگذاری در بافت پستان است.
پروتزهای سیلیکونی
انتخاب بیشتر خانمها، پروتزهای سیلیکونی از بین انواع مدل پروتز سینه است زیرا بافتی ژل مانند دارند که بسیار شبیه به بافت سینه است. در صورت پارگی، این نوع پروتز از بین نمیرود و بافت آن وارد دیگر لایههای پروتز میشود.
مراقبتهای پس از عمل پروتز سینه
- تا دو هفته پس از عمل جراحی پروتز سینه روی پهلو نخوابید. بهترین حالت، خوابیدن به پشت است که سبب میشود پروتزها در جای خود قرار گیرند.
- داروها و آنتی بیوتیکهای تجویز شده را به طور مرتب مصرف کنید.
- در هفته اول پس از عمل، از انجام کارهای سنگین و کارهایی که سبب کشش در سینه و اطراف آن میشود خودداری کنید.
- پس از عمل، سوتین طبی تجویز شده توسط پزشک را طبق دستورالعمل پزشک، تا ۶ الی ۱۲ هفته حتی موقع خواب بپوشید.
- سفت شدن و کبودی پس از عمل طبیعی است و پس از مدتی از بین میرود.
- تا سه هفته پس از عمل از مصرف دخانیات خودداری کنید.
- بعد از دو هفته با در نظرگرفتن تواناییهای خودتان میتوانید ورزشهای پایین تنه را شروع کنید.
آیا شیردهی بعد از عمل پروتز سینه امکانپذیر است؟
اولین نکتهای که قبل از پاسخ این سوال باید یادآوری کنیم این است که بعضی از خانمها حتی بدون انجام عمل پروتز سینه نیز در شیردهی موفق نیستند. به طور کلی باید گفت شیردهی بعد از پروتز سینه به شرایط پستان قبل از عمل جراحی و نحوهی برش ایجاد شده برای جراحی بستگی دارد. اکثر خانمها پس از عمل پروتز سینه، توانایی شیردهی را دارند و اگر نگران تغییر در ترکیبات شیر مادر هستید باید بگوییم که جای نگرانی نیست زیرا بافت پروتز تغییری در ترکیبات شیر ایجاد نمیکند.
اثرات پروتز سینه بر شیردهی
در صورتی که بعد از پروتز سینه دارای فرزند شده و قصد شیردهی دارید، باید بدانید که پروتز سینه میتواند میرزان شیر مادر را کاهش دهد. میزان آسیب به شیردهی و کم شدن شیر به عوامل زیر بستگی دارد:
محل برش جراحی
در پی ایجاد برش روی سینه برای جایگذاری پروتز، بر اساس محل برش بخشهایی از سینه مانند غدد شیری، مجرای لنف، اعصاب یا جریان خون دچار آسیب میشوند. به طور مثال اگر عصب حسی از کار بیفتد، در نوک سینه مقداری بی حسی خواهید داشت اما غدد شیری سالم هستند و شیر ترشح میشود فقط ممکن است مقدار آن کاهش یابد.
محل قرار گیری پروتز
محل قرارگیری پروتز نیز در شیردهی بعد از پروتز سینه بسیار مهم است. در صورتی که پروتز، غدد شیری را تحت فشار قرار دهد، ترشح و جریان یافتن شیر در سینه کم میشود. سینه از غدد شیری و بافت ماهیچه و چربی تشکیل شده است. هرچند هنوز دلیل اثبات شده علمی وجود ندارد، اما گفته میشود بهتر است پروتز زیر لایه ماهیچهای قرار گیرد تا غدد شیری فشار کمتری را تحمل کنند.
جای زخم و درد
محل برش و زخم آن ممکن است سبب تورم، درد، سفت و کج شدن سینه شود و شیر به راحتی قدرت خروج از سینه را نداشته باشد.
حساس شدن
میزان حساسیت در نوک سینه در برخی افراد پس از عمل پروتز سینه در دوران شیردهی افزایش پیدا میکند به طوری حتی لمس این ناحیه سبب درد میشود. همین امر شیردهی را تحت تاثیر قرار میدهد و میزان تولید شیر کم میشود.
چگونه پس از عمل پروتز سینه شیردهی موفق داشته باشیم؟
با تمام آنچه که در مورد اثرات پروتز سینه بر شیردهی گفته شد، بازهم شیردهی بعد از پروتز سینه، با رعایت مواردی امکان پذیر است. از پزشک متخصص کمک بگیرید و دستورالعملها را با دقت رعایت کنید. باید توجه داشته باشید که پیام تولید شیر به خصوص در هفتهای اول، در بدن مادر صادر میشود. برای جلوگیری از باقی ماندن شیر در سینه مادر و افزایش تولید شیر، میتوانید از شیر دوش برقی استفاده کنید. در استفاده از شیردوش برقی شاید کمی درد در سینه را تجربه کنید که به علت جراحت و زخمهای داخل سینه است. قابل ذکر است که نباید زیاد نگران شیردهی باشید زیرا بسیاری از کودکان امروزه بدون هیچ مشکلی از شیرخشک استفاده میکنند و شیر خشک تمام مواد مورد نیاز بدن آنها را تامین میکند. امروزه متخصصان کودک، تغذیه با شیر مادر را تا شش ماهگی توصیه میکنند.
جلوگیری از مشکلات شیردهی پس از پروتز سینه
اگر قصد دارید پس از عمل پروتز سینه، به کودک خود شیر دهید در جلسه مشاوره با پزشک جراح، این موضوع را مطرح کنید. در کلینیک مهزیار با برگزاری جلسه مشاوره با پزشک تمام سوالات شما در رابطه با عمل پروتز سینه پاسخ داده میشود. با بررسی وضعیت جسمی شما ممکن است پزشک از روشی استفاده کند که در آینده امکان شیردهی راحت برایتان میسر باشد. به هرحال مشورت با پزشک و نظر پزشک، بر هر نظر دیگری اولویت دارد.
آیا پروتز سینه با بارداری تداخل دارد؟
اگر در رابطه با این موضوع نگران هستید که آیا پس از عمل پروتز سینه امکان بارداری وجود دارد یاخیر، باید گفت عمل پروتز سینه هیچ گونه اثر منفی روی باردار شدن فرد ندارد. به طور کلی عمل پروتز سینه با حاملگی هیچ گونه منافاتی ندارند. در صورت بارداری فقط تغییراتی در ظاهر سینه خواهید داشت که این موضوع طبیعی است. در دوران بارداری به دلیل آمادهسازی سینه برای تولید شیر، بافت پستان حجیمتر میشود که این تغییر پس از بارداری از بین میرود. ممکن است پس از بارداری به علت کشیده شدن پوست مقداری افتادگی سینه داشته باشید اما این مورد به مقدار زیادی به پوست شما بستگی دارد. اگر افتادگی زیاد باشد، با جراحی لیفت سینه قابل حل است. به همین علت است که برخی پزشکان توصیه میکنند عمل پروتز سینه را پس از بارداری و شیردهی انجام دهید تا نتایج ثابت باقی بماند.
سخن آخر
بسیاری از افرادی که قصد انجام پروتز سینه و یا تزریق چربی به سینه را دارند، نگران مشکلات شیردهی پس از این جراحی هستند. شیردهی بعد از پروتز سینه به مواردی مانند محل برش جراحی، محل قرارگیری پروتز و… وابسته است. به طور کلی در صورتی که با عفونت پستان در دوران شیردهی مواجه نشوید، میتوانید شیردهی راحتی داشته باشید. در مورد پروتز سینه و بارداری نیز باید گفت که بارداری پس از پروتز سینه به راحتی امکان پذیر است و جایی برای نگرانی نیست؛ اما در هر شرایطی لازم است حتما قبل از این جراحی، با پزشک متخصص مشورت کنید.
بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!