فهرست مطالب
همه بانوانی که برای جراحی پروتز سینه اقدام میکنند نگرانیهایی از تأثیرات این عمل زیبایی روی شیردهی خواهند داشت و اینکه ممکن است پس از مدتی فرم سینهها تغییر کرده و مطابق میل آنها نباشد. در همین راستا در این مقاله به بررسی علت کوچک شدن پروتز سینه پرداخته و به این سوال پاسخ خواهیم داد که آیا بعد از پروتز سینه میتوان شیر داد تا قبل از اقدام برای انجام این عمل زیبایی، اطلاعات کاملی کسب کنید.
علت کوچک شدن پروتز سینه چیست؟
پروتز سینه یکی از روشهای متداول برای بزرگ کردن و شکل دادن به سینههای کوچک است. جالب است بدانید که این روش میتواند بهترین انتخاب برای بانوانی باشد که به دلیل سرطان سینه و انجام عمل جراحی برداشت کامل سینه، مایل به برگرداندن زیبایی طبیعی به بدن خود هستند.
کوچک شدن پروتز سینه بعد از عمل جراحی یکی از مشکلات متداولی است که افراد با آن مواجه هستند. از طرفی احتمال تغییر فرم پروتز پس از عمل جراحی محتمل است و در نتیجه افراد باید علاوهبر مراجعه به مرکزی شناخته شده، قبل از عمل، مشاوره دریافت کنند.
پروتزهای مورد استفاده پس از مدتی با بافت بدن سازگار شده و در نتیجه باعث شکلگیری طبیعی فرم سینه خواهند شد. لازم به ذکر است که مدت سازگار شدن پروتز با بدن، به شرایط فیزیکی و بدن هر فرد بستگی دارد بنابراین نمیتوان برای آن یک زمان مشخص تعیین کرد. اما به طور معمول پس از ۳ الی ۶ ماه علائم سازگاری بدن با پروتز کاملاً مشهود است.
اصلیترین علت کوچک شدن پروتز سینه، واکنش بدن فرد در برابر اضافه شدن عضوی جدید است. برخی افراد پس از عمل جراحی پروتز سینه، واکنشهای التهابی و حساسیتی را تجربه میکنند که منجر به تغییر در اندازه سینه خواهد شد. البته محصولات و پروتزهای جدید ابداً باعث بروز چنین مشکلاتی نخواهند شد.
بیشتر افراد تا پیش از سازگار شدن بدن با پروتز، تغییرات سایز را تجربه نخواهند کرد اما به مرور زمان این امر کاملاً محتمل است. از دیگر علت کوچک شدن انواع مدل پروتز سینه میتوان به پارگی یا آسیب پروتز در اثر اعمال فشار زیاد یا ضربه اشاره کرد. اعمال فشار روی سینهها یا انجام حرکات سنگین و بلند کردن اجسام با وزن بالاتر از ۲ الی ۳ کیلوگرم، عامل ۱۰% از کاهش حجم سینه خواهد بود.
پس از عمل جراحی سینه، عضلات سفتتر میشوند که علت اصلی آن بروز تورم است. این موضوع کاملاً طبیعی است چرا که بدن در مقابل ورود هر عامل خارجی واکنش خاصی نشان میدهد. اما پس از گذشت مدت زمان کوتاهی، تورم از بین رفته و در نتیجه افراد تصور میکنند که پروتز سینه آنها کوچکتر شده است. برای رسیدن به حالت و اندازه ایدهال، باید به بدن خود حداقل ۶ ماه فرصت دهید تا با شرایط جدید سازگار شود.
آیا پروتز سینه مانع شیردهی میشود؟
پروتز سینه و تزریق چربی به سینه مانعی برای شیردهی بانوان نخواهد بود چرا که در این عمل زیبایی به مجرای شیردهی و فضای تولید شیر آسیبی وارد نشده و مادران بهراحتی میتوانند به فرزندان خود شیر دهند. یکی از نگرانیهایی که مادران دارند، امکان نشتی پروتز ژل سیلیکونی است که این امر در مورد پروتزهایی که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرند کاملاً برطرف شده است. اما این موضوع را باید در نظر داشته باشید که در برخی موارد پروتز سینه باعث کاهش میزان تولید شیر مادر خواهد شد. میزان کاهش تولید شیر به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه بررسی خواهد شد.
عوامل تأثیرگذار بر شیردهی پس از پروتز سینه
محل برش برای جایگذاری پروتز سینه
برای عمل جراحی پروتز سینه ۳ محل برش وجود دارد که پزشک متخصص با توجه به شرایط یکی از آنها را انتخاب خواهد کرد. این سه محل جراحی شامل زیر بغل، زیر سینه و زیر ناحیه پررنگ سینه است. بنابراین محل برش به منظور قرار دادن پروتز، عامل تعیینکننده در میزان آسیب به غدد شیری، مجاری لنفی و حتی آسیب به اعصاب و مسیر جریان خون خواهد بود. برش اطراف هاله سینه گاهی میتواند باعث قطع عصبی مسئول واکنش نوروهورمونی شود که لازمه آزاد شدن شیر مادر است.
التهابات و تورم سینه پس از عمل جراحی
التهابات و تورم سینه پس از عمل جراحی از دیگر موانع شیردهی بعد از عمل جراحی هستند. تورم باعث کجی و سفتی سینه شده و میتواند غدد شیری و مجرای شیر را تحت تأثیر قرار دهد.
محل قرارگیری پروتز سینه
سینه دارای یک بافت غددی است که مسئول تولید شیر بوده و روی لایه ماهیچه سینه قرار دارد. اگر پروتز بین لایه ماهیچه و این بافت غددی قرار گیرد، باعث اعمال فشار به غدد شیری و مجرای شیر خواهد شد و در نتیجه میتواند فرآیند جریان یافتن شیر در سینه مادر را با اختلال روبرو کند. بنابراین اندازه پروتز سینه و محل قرارگیری آن میتواند منجر به افزایش فشار درون سینه شده و روی تولید شیر مادر تأثیر گذارد.
یکی از عمده نگرانیهای خانمها، کوچک شدن پروتز سینه پس از گذشت زمان است و اینکه آیا با انجام این عمل جراحی زیبایی میتوانند به فرزندشان شیر دهند و خطری کودکشان را تهدید میکند یا خیر. بهعنوان کسی که قصد انجام این عمل زیبایی را دارد، لازم است تا تمامی جوانب را در نظر گرفته و اگر قصد دارید در آینده مادر شوید، این موضوع را با پزشک خود مطرح کنید.
در یک جمعبندی میتوان گفت که تغییر سایز پروتز به عوامل مختلفی بستگی دارد که همگی در این مقاله بررسی شدند. اما در این میان، شیوه جراحی، محل قرارگیری پروتز و شیوه مراقبتهای پس از عمل زیبایی سینه بسیار حائز اهمیت است. بنابراین پیشنهاد میکنیم برای کاهش ریسک تغییر در اندازه پروتز و جلوگیری از ایجاد اخلال در قدرت شیردهی، مرکزی شناخته شده و معتبر را برای عمل پروتز سینه انتخاب کنید.
1 دیدگاه
جالب بود مرسی